Pånyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och daimhacket i chokladsmeten
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Jag lät rullen ligga kvar på bakplåtspapperet när jag flyttade över till ugnssäkert fat. Jag använde kyld och färdigkavlad smördeg på bakplåtspapper vilket är väldigt bekvämt
Eftersom jag köpte färdig röra så kan jag inte återge receptet på den men tipsar gärna om Mannerströms version, perfekt att göra i god tid och ha färdigt i kylen
Sedan rullar du ihop arken till rullar och se till att dem blir täta. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ut 12 st ark ur filodegen (12*12cm) pensla olivolja på varje ark och på båda sidorna. Fördela sedan oströran på dem 12 arken genom att klicka ut 12 stycken lika stora klickar med en sked. Grädda i mitten på ugnen i ca 6 minuter tills rullarna fått en gyllenbrun färg
Våren brukar innebära många härliga fester och sköna kvällar med vänner och familj, och idag tänkte jag tips om ett mingelvänligt tilltugg med räkor, vitlök och sting av chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.