Avsluta med grädde på toppen och strö över lite av de krossade kexen. Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong
Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Jag lät rullen ligga kvar på bakplåtspapperet när jag flyttade över till ugnssäkert fat. Jag använde kyld och färdigkavlad smördeg på bakplåtspapper vilket är väldigt bekvämt
Sitter och googlar efter tipspå vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Chokladmousse. Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Det går fort att göra och några få ingredienser som grädde och choklad är det enda som behövs
Jag ska bjuda er på så många recept pånyårsdesserter som jag bara hinner. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.