Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
E-postadress. I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Desserter. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formLime och mynta pannacotta
Den här pannacottan med Ahlgrens bilar är så enkel att göra med bara två ingredienser, i vanliga fall har man alltid gelatin i pannacotta men då bilarna redan innehåller det behövs det inte tillsättas
Hade en läskande burk lemoncurd ståendes i kylskåpet häromdagen (tro det eller ej men den hade inte ätits upp av sambon ) och en efterrätt som skulle göras till en middag
Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm. Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också
och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen. Värm krämen försiktigt under konstant omrörning på låg värme tills krämen börjar tjockna
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Vit chokladmousse. Hallon- och. Vispa grädden till en medelfast konsistens. Plocka upp gelatinbladet och låt det smälta in i bär- och äggsmeten medan du rör om
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.