Känn med stekspade när bottnarna börjar gå lyfta. Svärfar fyllde år igår, så efter tre timmars sömn efter nattjobbet slängde jag ihop denna schwarzwaldtårta på bara fyra timmar
1Dekoration500 g vispgrädde 300 g mörk choklad kakaoÄggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao
Det tyska originalet består av chokladbottnar och är smaksatt med körsbärsbrännvin och garneras med körsbär, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängbottnar
bottnarna med smält smör. Nöt- och marängbottnar till Schwarzwaldtårta. Mal nötterna grovt i nötkvarn, mixer, hacka fint för hand eller kör i matberedare med kniven
Blanda grädden med vaniljkräm eller äggvita. Pensla bottnarna med lite av chokladen. Blanda resten av grädden med den sparade smälta (något avsvalnade) chokladen
Naturligt glutenfri tårta med söt smak och mycket grädde. Dekorationen kan man ju göra som man vill med, men det klassiska är ju chokladplattor runt om
Jag har inte ätit schwarzwaldtårta på hur länge som helst när äkta hälften föreslog att vi skulle baka en sådan till midsommar, efter att han inspirerats av något bakprogram
Nu blev den inte så himla bra som jag hade hoppats, men jag lägger ut receptet ändå så kanske nån vänlig själ kan komma med svar eller förslag på hur det kan förbättras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.