1 Tårtbotten
300 g strösocker 200 g äggvita 120 g hasselnötter, rivna 40 g strösocker 40 g potatismjöl
1 Dekoration500
g vispgrädde 300 g mörk choklad kakaoÄggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget. Blanda ihop rivna hasselnötter, strösocker och potatismjöl och vänd ner i den färdiga marängen. Spritsa ut 3 st bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 30 min i 150 grader, låt svalna. Pensla smält choklad på bottnarna och gör tunna chokladdekorationer av resten. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Schwartzwaldstårta är en av mina favoriter, enkel men ändå så god. Dessutom är det perfekt att göra om man har hasselnötter kvar efter jul och dessutom ett gäng äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.