I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Täck botten på några muffinsformar fyll med bär, täck toppen. Sötning är valfri, jag tycker inte det behövs om man använder jordgubbar däremot blåbär kräver lite sötma anser jag
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Serverade med krämig fet kokosmjölk, jordgubbaroch kiwi på. Receptet är baserat på mitt första bagelrecept (klick), men med lite andra mjölsorter och smaksättning
Ikväll är det äntligen finaldags i ESC – och jag hejar på Australien. Jag skulle gärna fixa någon god dessert till kvällen, något riktigt maffigt så man inte somnar under de tråkigare numren
En riktigt fruktig och nästan krämig kaka med tropiska smaker. Om du vill vara på säkra sidan kan du såklart baka smeten i en vanlig springform med bakplåtspapper i botten
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Årets variant - som jag tjuvstartade med i helgen för att testbaka - är en maräng- och kokosrulle med fyllning av syrlig citronkräm och vaniljsmakande jordgubbar
Med tanke på att jag hade både färska hallonoch blåbär passade jag på att gör en paj. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.