Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. "Världens godaste och nyttigaste midsommartårta". Själv har jag faktiskt inte en aning om vad jag ska göra än, mer än att jag ska fira tillsammans med nära och kära
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
På kvällen var det grille som gällde och alla hade med sig något till buffén. I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att titta i almanackan
Vi hade gäster alla tre dagarna i midsommar och det grillades förstås. Vid skolavslutningen fick jag en burk Rabarberchutney av en av skolbarnens mamma
De är inte äckliga det är inte det jag menar, men inte är de bakade med kärlek direkt heller. Men midsommarafton och så ska man baka något till firandet som är nere på planen som föreningen ska sälja
Väl påpälsade avnjöt vi midsommarstångmed folkmusik och folkdans på själva midsommarafton. Den här midsommaren har verkligen inte bjudit på något sommarväder
Innan vi susar iväg på midsommarfirandemed små grodor, lekar, regn och hela det klassiska tjofräset stoppar jag in nosen här på bloggen och bjuder på en turbosnabb marängtårta
Hetta upp stekpannan med smör i. Trevlig midsommar. Blanda den rostade kokosen med vispad grädde. Servera smörstekt rabarber och äpple med kokosgrädden och en kopp kaffe/te
Midsommar är en av de absolut ljuvligaste högtiderna. Brygglunch, jordgubbar, femkamp, dans runt midsommarstången, grillkväll och nattdopp står på menyn för vår del
Garnera med valfria tillbehör. Lägg allt i en matberedare och låt gå till en smulig massa, ta en 24 cm springform och klä botten med bakplåtspapper, tryck ut massan till en jämn botten. 1 burk färskost med fyra peppar. Blanda räkorna med färskost, majo, 3 dl creme fraiche, vispa, blanda ner med dill, gräslök, sikrom och lök, smaka av med salt o peppar. Krama ur vattnet ur gelatinet och värm i gryta med 1 dl creme fraiche tills gelatinet har smält. Häll röran i formen med kavringsbotten, låt stelna i kyl i minst 5 timmar. 1 burk färskost med fyra peppar
Jag håller på medmidsommartårtan eftersom jag inte hunnit göra den tidigare i veckan. Jag kommer göra en ganska traditionell tårta med jordgubbsmousse och vaniljkräm och jordgubbar
Detta fick bli midsommarbrödet tillsammans med levainbagutter som penslats med mjölk & beströtts med flingsalt, timjan, oregano & torkad dill innan gräddningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.