Från Trattoria]. Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten
. Vilken morgon. Jag vaknade kl 06 av att solen sken in genom fönstret (låter nästan som en prippsblå-reklam) - jag och Akilles tog en morgonrunda och därefter tog jag sommarens första morgondopp
. Det var längesedan jag lagade den här soppa, trist för den är ju så god. Den ingick i min veckomatsedel när jag pluggade men på den tiden innehöll den varken vitt vin eller grädde som den här lite lyxigare varianten
. Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Röda julaservetterna letades fram och tada, Mårtenssons Italienska trattoria hade öppnat. Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
. Fetaost har förmodligen varit den ingrediens vi har konsumerat mest den här sommaren. Jag använder den i allt, i såser, sallader, marinerad i olivolja och i bröd
2015-12-10 @ 19. 11 /. Jul & Nyår /. Sallader & grönsaker /. Fänkålssallad med apelsin och spenat. Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren
26 Juni 2016. Vardagsmat,. Vegetariskt. fritters. Saras fritters med broccoli, blomkål och parmesan. Midsommarhelgen går mot sitt slut och nu är jag ganska färdig med matjesill och potatis för en tid framöver
. Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Det är som vanligt i januari, jag längtar efter lätta, asiatiska soppor. Nudelsoppor, kycklingsoppa, klar buljong, massor med citron, ingefära och koriander
. Vilken trevlig måndag. Kursstarten gick utmärkt (får hoppas att studenterna också tycker det. ) Den 6/12 kommer förresten Underbara Clara och Annakarin Nyberg och gästföreläser på min kurs, har du vägarna förbi Trollhättan så får du gärna kika in och lyssna, föreläsningen är öppen för allmänheten
. Jag vet, det här låter komplicerat men det är det inte. Det är bara att koka svartrötter, svänga runt dem i en panna med smör, citron och örter och sen linda in dem i prociutto
. Älgjakten är i full gång och häromdagen fick jag alldeles nymald älgfärs av min farbror. Jag har aldrig gjort köttbullar på älgfärs förut men det var ju väldigt gott
2015-11-03 @ 21. 22 /. Soppor /. Potatis och purjolökssoppa med saffran. De senaste månaderna har jag besökt Paris, Marseille och Grignan (i Provence) och sedan dess har jag totalt snöat in på fransk mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.