GRÖNKÅLSBRÖDSkållning1 liter kokande vatten240 gram grovt rågmjöl240 gram siktad dinkel50linfrö10 gram torkad grönkål(här används grönkål som torkats i svamptork och därefter mixats)DegenBlanda de torra ingredienserna och häll det heta vattnet över. Tillsätt10 gram färsk jäst utrört i1½ dl ljummet vatten550 gram specialvetemjölev 50 gram pumpakärnor ( alt. kan hällas på bakbordet vid utbakning)Kör på låg hastighet i 5 minuterÖka hastigheten och kör 2 minuterTillsätt20 gram salt och kör ytterligare 2 minuter. Jäs i mjölad jäskorg eller på bakplåtspapperUgn på 250 grader med baksten eller plåt i under uppvärmningen. Jäs ca 30 - 40 min. Grädda i 10 min och lufta sedan genom att öppna luckan snabbt. Sänk till 200 grader och lufta ytterligare 3-2 ggr under gräddningenBrödet gräddat 20 minNär brödets innetemp är 97 grader är det klart. 240 gram grovt rågmjöl. 240 gram siktad dinkel. 50 linfrö. 10 gram torkad. 10 gram färsk jäst. 550 gram specialvetemjöl. 50 gram pumpakärnor. 20 gram salt och. 200 grader och
Tillaga i 200 grader i ca 20-30 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Ca 600 g är lagom till 4. Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. Ca 600 g. 200 grader. ca 20-30 min. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är. Om ni inte vet vad ni ska äta till helgen så kan jag rekommendera denna smarriga rätt som jag hittade på nätet för länge sedan
Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter, men vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden så att inte såsen bränns. ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.