Vispa ägg och socker poröst
Blanda mjöl, bakpulver, vanelinsocker och kakao växelvis med mjölken.
Tillsätt det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
Rör ihop glasyren
Bred över glasyren när kakan svalnat
Strö över kokos
Skär upp rutor genast för bästa resultat
Lägg ner dem i het stekpanna utan smör, sänk värmen och stek 5 min på skinnsidan, vänd och stek den på andra sidan. Bryn även kanterna ytterligare ca 2 min. Lägg i en ugnssäker form och stek dem i ugnen ca 25 min till en innertemperatur på 66°. Låt ankbrösten vila i folie ca10min. Stek det på svag värme i olja i en kastrull 2-3 min. Låt koka utan lock ca 15 min tills ca hälften återstår. Låt koka 2 min. Skär bort ca 2 cm nederst på sparrisen. Skär potatis och morötter i långa stavar, ca 1/2 cm tjocka. Koka sparrisen 2-3 min. Lägg ner potatis och morötter i kokvattnet och låt koka 3-4 min. koka ytterligare 1 min. 1 min 8
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st). 100 g rumsvarmt smör. 75 g mandel (ca 1 dl). Låt stå i 10minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100grader. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter. 100 g rumsvarmt smör
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid)
Detta räcker till min tårta enligt bild. Det brukar gå ca 1 glas/lager. Sockerdricka (ca 8 dl). Kantskär franskskivorna bara så de blir raka och fina och lägg ett lager på en bricka med måtten 30x40 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.