Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker ochvin. Grönsaker och lite annat kan varieras men tänk på vad de smakar så får du en bra kombination i din fond
Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa
Det står ganska ofta på menyn här hemma hos oss, med lite olika variationer och kryddblandningar. Soppan, som också fick extra stuns av vinoch apelsin, blev jättegod, så jag föreslår helt enkelt att du testar
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingen på hälften nu. Det här en sån där rätt som jag bara älskar att laga och servera, det går fort - det är gott - och det är faktiskt svårt att misslyckas
Dela morötterna på längden och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Öppen gryta på kanin, salvia och vitt vinPortioner. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Häll på de krossade tomterna, vinetoch tillsätt finriven morot, nedsmulad köttbuljongtärning, ev lite torkad svamp, basilika, timjan, några stänk peperoncino eller chili och en nypa socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.