Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Håll nu era ögon lite extra öppna här för snart så blir det tävling i köket, en grill står på spel och det kan väl vara en perfekt vinst med tanke på kommande grillsäsong
Trä sedan upp fjälstret påkorvhornet, ner med smeten i kvarnen och kör igång. Just den här delen är jag osäker på om jag gjorde rätt, som ni ser blev det lite sådär här och var men tror det beror mest på att fjälstret var så tjockt
De vinner dock på att vila något dygn. Passade på nu när min far var på besök, så vi kunde hjälpas åt. En som stoppar i smeten i maskinen och en som håller i fjällstret och formar korvarna
Lägligt nog låg det två lammläggar och en fläskkarré i frysen, båda passar fint att användas till korvstoppning eftersom det oftast är bra med fett på just dessa bitar
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
jag började med soffritto, hällde i fina tomater och fin tomatpuré (det är skillnad på märkena) samt rikligt med rödvinoch lät grytan långsamt koka sig färdig
Skala morötternaoch rotsellerin. Fyll på med vinoch buljong så att allt är täckt med vätska. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin ochmorötternaoch stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.