Pannacotta. Med smak avvitchoklad och lime. Skiva jordgubbar och blanda dem med passionsfrukt. Detta är en av de klart godaste desserterna jag ätit på länge
Det här är en lite friskare biskvi med smak avcitron och vitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Och det blev lite vitischokladmed smak avcitron. Förut nåt år hittade jag vitchokladmedcitronsmak o då använde jag den direkt men ikväll smaksatte jag medcitronarom
Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills chokladen har smält och sila av vaniljstången och häll upp i portionsglas
Ta av från värmen och mixa ner chokladen. Garnera med valfria bär och kanske ett myntablad Recept. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacottamed fläder och vitchoklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vitchoklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Niklas Kämpargård, Ängavallen 4 msk koncentrerad flädersaft. 35 g vitchoklad
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vitchoklad Lägg till i inköpslistan
5 dl grädde 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 100 g vitchoklad 2 st gelatinblad. ca 15 g flagad choklad. 100 g vitchoklad. ca 15 g flagad choklad
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
I detta taget har jag totalt fastnat för pannacottaav olika de slag. Björnbär, hallon, blåbär eller något annat syrligt passar till denna ganska så söta pannacotta
Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanlig visp
Den här pannacottanmed smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.