Igår var det den 24 maj. ”Jaha” tänker ni säkert. ”Vadå då. Det är den 24 maj varje år vid den här tiden. ” Jo visst är det så kära vänner, och det är faktiskt så att 24 maj är lika … Fortsätt läs →
Hyvla av små flisor av chokladen med en vass kniv, och lägg försiktigt på vaniljkrämen. Knaprig botten, syrlig lemoncurd, färska söta hallon, vaniljkräm och choklad
Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemoncurd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallonmed stora fina bär till trädgården
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Först ut är lemoncurd. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Gör sedan din LemonCurd, börja med att tvättas citronerna ordentligt. God dag, Medina här. LemonCurd. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemoncurd och sedan vaniljpudding
Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.