Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Ingredienser Portioner. ca 20 st frallor 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g) 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning Lägg till i inköpslistan
Arbeta ihop en hanterbar deg med vetemjölet. Ställ in plåten i kylen, lämpligen över natten (eller motsvarande antal timmar), Placera plåten i mitten av ugnen, dom jäser det sista medan ugnen går upp i temp
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.