Ingredienser Portioner: ca 20 st frallor 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g) 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning Lägg till i inköpslistan
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Sätt in en gjutjärnsgryta med lock i nedre delen av kall ugn
Låt det jäsa i en timma, ta sedan upp degen och dela i fyra delar, kavla ut runda kakor ca 20 cm i diametern, lägg på bakplåtspapper och nagga med en gaffel
bröd med ost,. Denna morgon fick det bli scones med krispigt osttäcke. Finfördela matfettet med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandingen till en grynig massa
Ät den lite ljumna med smör på. Dela upp den i fyra delar och platta ut dem med en mjölad hand så de blir ca 0,75 cm tjocka. Värm en gjutjärnsstekpanna på medelvärme och stek i torr panna de platta bröden ca 2-3 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.