Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen. ½ burk Zeta SoltorkadeTomater Strimlade (100 g)
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och de strimlade soltorkadetomaterna. En lite annorlunda variant av den klassiska franska skink- och ostpajen, Quiche Lorraine, något lättare och med betydligt mer grönt
Kombinationen med fetaost, soltorkadetomater och svarta oliver tycker jag är väldigt god. Vädret har varit helt enormt härligt med sol varje dag men framför allt har jag haft det otroligt mysigt tillsammans med familjen, det känns så skönt att kunna få tid att vara tillsammans
Blanda i både tomaterna och oliverna i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda Philadelphia-osten med mjölken i en liten kastrull och rör på svag värme tills Philadelphia-osten smält
Skölj bladspenaten, dela körsbärstomaterna på mitten, häll av oliverna & öppna fetaostpaketet. Låt pajen svalna något, servera med ett iskallt glas med citronvatten & en god sallad
Självklart med det vanliga pajdegsreceptet. strimlade soltorkadetomater. delade färska tomater. Toppa sedan med mycket färsk basilika och servera med en god sallad
Oliver och soltorkadetomater. Häll i allt i en brödform smörjd med kokosolja. Skär soltorkadetomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.