Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Vi firade den redan igår med hemgjord tomatsoppa pimpad med risoni och korv och ett helt kompani våfflor
K. l. a. d. k. o. r. t. f. i. ä. e. n. s. g. m. 1. 4. b. u. 2. 0. 5. ,. 9. E. j. c. h. v. p. å. T. G. 6. ö. 3. (. ). U. *. S. y. R. B. H. 7. L. w. I. V. /. -. 8. A. D. C. P. O. M. E f
Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag imorgon. Kom ihåg att man aldrig ska ha bakpulver i kladdkaka, för då blir den inte så där härligt kladdig
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod. 500 g kallt vatten, ca 10 grader
Vår fyraåring tycker de är hemskt roligt att stoppa munnen nära och fånga dropparna med tungan. Då fick vi den lite halvgalna idén att döpa henne i björksav
Det är alltid kul att prova på något nytt, eller gammalt beroende på hur man ser på det, igår hittade vi dessa underbara bitar oxsvans – så oxsvanssoppa står på menyn
Jag startar nämligen nästan alltid min morgon med en smoothie (på helger kan jag skoja till det och göra våfflor istället) och Juli har nog blivit van att se mig med mixerstaven i högsta hugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.