Fira vegetariska dagen med bloggens mest populära vegetariska recept
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 10 Minuter Tillagningstid 10 Minuter Total tid 20 Minuter Portioner: 4 Ingredienser DEG ½ pkt färsk jäst 4 dl vatten 2 msk olivolja 8 dl vetemjöl + 2 dl till utbakning 1 tsk salt TOPPING 150 g svartkål 3 gula lökar 2 msk smör 8 potatisar 1 ½ dl creme fraiche 2 msk finhackad färsk timjan 300 g mozzarella 2 dl finriven parmesan salt och nymald svartpeppar Instruktioner Smula sönder jästen i en bunke. Rör ihop med vatten. Arbeta in olivolja och mjöl till en smidig deg. Arbeta in salt mot slutet. Täck med plast och låt jäsa ca 3 timmar i rumstemperatur. Förbered toppingen. Ansa och skär svartkålen i bitar. Blanchera snabbt i saltat vatten, skölj i kallt vatten. Strimla löken och stek långsamt i smör tills den är mjuk och gyllenbrun. Skiva potatisen tunt strax innan degen formas till pizzabottnar. Sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 250 grader Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar Forma till platta pizzabottnar med hjälp av händerna. Toppa med ett lager creme fraiche, svartkål, potatis, timjan, riven parmesan och mozzarellabitar. Strö över salt och peppar. Baka 2 pizzor i taget på baksten eller plåt. Baka ca 10 minuter 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.