10 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter Total tid 20 Minuter Portioner: 4 Ingredienser DEG ½ pkt färsk jäst 4 dl vatten 2 msk olivolja 8 dl vetemjöl + 2 dl till utbakning 1 tsk salt TOPPING 150 g svartkål 3 gula lökar 2 msk smör 8 potatisar 1 ½ dl creme fraiche 2 msk finhackad färsk timjan 300 g mozzarella 2 dl finriven parmesan salt och nymald svartpeppar Instruktioner Smula sönder jästen i en bunke. Rör ihop med vatten. Arbeta in olivolja och mjöl till en smidig deg. Arbeta in salt mot slutet. Täck med plast och låt jäsa ca 3 timmar i rumstemperatur. Förbered toppingen. Ansa och skär svartkålen i bitar. Blanchera snabbt i saltat vatten, skölj i kallt vatten. Strimla löken och stek långsamt i smör tills den är mjuk och gyllenbrun. Skiva potatisen tunt strax innan degen formas till pizzabottnar. Sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 250 grader Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar Forma till platta pizzabottnar med hjälp av händerna. Toppa med ett lager creme fraiche, svartkål, potatis, timjan, riven parmesan och mozzarellabitar. Strö över salt och peppar. Baka 2 pizzor i taget på baksten eller plåt. Baka ca 10 minuter 3.5.3226
Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med
Smaka av med salt. Detta recept är gjort för 4 portioner. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter med ratatouille
Vegetariska piroger. Lite tips på vegetarisk mat till buffémiddagen, väldigt gott och fräscht. Börja med att steka svampen i en torr stekpanna tills vätskan dunstat
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Han misslyckades med laxen, men lyckades med både avokadon och jordnötssmöret. Låt pressad vitlök och curry fräsa med en minut innan du häller ner avrunna kikärter, kokosmjölk, krossade tomater och jordnötssmör
I det ursprungliga receptet, som jag hittade på matklubben. Jag tänkte att kikärtorna skulle ge lite tuggmotstånd och att de skulle passa bra tillsammans med kryddorna i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.