En vegetarisk gryta som för den skull inte behöver skrämma bort några köttätare. De stora bitarna av halloumi steker du separat till fin färg i förväg och blandar i grytan precis på slutet
Dags förMedelhavskost. Dags för lite sundare vanor. Jag placerade mig i köket under några dagar och lagade marinerad fläskytterfilé & oumph, pastasallad och ungstekt röding med romsås
Recept på glutenfritt bröd, filmtips och mina tankar runt Mitt kök och Allt för hälsan mässan. ) Allt för hälsan var en bra mässa med många bra utställare och kunniga människor
Förra torsdagen höll jag höstens andra kurs i Svenska hösttapas. En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
Grabben som kommit hem från Halmstad för att sommarjobba, har blivit en duktig matlagare. Att ha med grönsakerna redan vid matlagningen passar honom perfekt för då behöver han inte tänka på det mer
På fredag äter vi mat med inspiration från en av våra fina bloggarvänner, det blir en rätt som får en sista chans i köket faktiskt efter ett mindre lyckat tidigare försök
Det finns helt enkelt ingenting som visar på att det är det indiska köket vi gör ett nedslag i. Posts related to Indiskt - läckert och lättlagat steg för steg - Indisk kokbok på svenska
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.