Bryn köttets sidorlite först igjutjärnsgrytan. Den färdigpotatisgratäng som var tänkt vid en middagsbjudning som inte blev av piffadestillmed andra slattar
Fräs tomaterna medvitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen medtimjan, häll grädden medgrönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg ibuljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Lägg potatis, champinjoner, gul lök, vitlök och paprikai Crock-Poten eller i en gryta att ställa i ugnen, salta, peppra, ha på rosmarin och vänd runt allt
Sätt inribsenimitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om bitenliggeri form, sätt ini kylen och låt gärna dra någon timme
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, tillstekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
4 bitarlaxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra tillgarnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 litenskivad purjolök
Lägg över dem i en gryta. Sänk sedan värmen under grytan så att det bara småkokar. Originalreceptet på den här ugnsbakadelinsfärsenhittade jag på bloggen 'easy cheesy vegetarian' (se här)
Men självklart går det bra att dryga ut portionantaletmed basmat såsom pasta, ris eller potatismos. Detta gjorde jag iordningigår och det blev verkligen lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.