Fräs spenaten i en kastrull med smör tills den är tinad. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt skalpotatis, ugnsbakade tomater och citronklyfta
4 900 g fast potatis Stuvadspenat 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse 400 g fryst bladspenat 1/2 tsk salt 2 krm peppar Kassler ca 500 g kassler 1 msk olja Till servering 1 gurka Lägg till i inköpslistan
Servera makrillen tillsammans medspenat, rårörda lingon och kokt färskpotatis. Stek makrillfiléerna i några minuter på varje sida tillsammans med några dillstjälkar
Skölj ur stekpannan och bryn löken i lite smör när den fått lite färg, lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter salta och peppra häll på grädden och låt den koka in, smaksätt med pressad citron och muskot
Igår gjorde jag två saker som jag är stolt över - stektmakrill och stuvat - för första gången. Vänd makrillfiléer i panering och lägg i en stor stekpanna med smör
Smaksätt spenatenmed salt och peppar och gärna lite riven muskotnöt. Lägg äggen i en kastrull med vatten, koka upp och låt sjuda långsamt i fem minuter
2 personer Torskrygg cirka 200g/person Smör att steka i 200g fryst spenat 3,5 dl grädde Salt, peppar 1. Värm upp spenaten i en kastrull2. Koka ihop spenaten 4. 200g fryst spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.