Serveras med färska bär eller sylt och kanskeen klick vispad grädde om man känner för det. För ett par veckor sedan så hade vi ju kräftskiva med allt vad det innebär… dessertendenna dag var Fläderblomsparfait
Kanske för att man kopplar det till sommarlov, sommarstället, mys medfamiljen, allsång i vardagsrummet…ja, lite allt möjligt som hör sommaren och ledighet till
Sätt en snygg tag med instruktioner, kanske piffa upp burkenmed lite självhäftande vacker tejp. Men när ändå sonen måste simma och duscha så tog jag med badrockar till de andra två också, lika bra att passa på att duscha allihop på en gång…och så bastu såklart
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara enliten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
Kanskeen av dom blir dessa godingar – cookie dough tryfflar. Här kommer en gammal favorit. Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet
Majs är som många kanske redan vet basfödan i många Sydamerikanska länder. Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Räcker om de får stå svalt i ett par timmar innan servering alternativt kan de förberedas redan dagen innan
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
Jag tänker inte komma medmotargument. Idag får ni englutenfri lite nyttigare kaka (så pass att barnen och jag åt den som mellanmål) som jag hittade hos min vän Katarina
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Dessvärre blir de ganska smaklösa och lämpar sig bäst för kakor med glasyr, glasyren i sig är ju så söt och strösslet med,så då är denna kakdeg perfekt
Det är inte ofta som jag numera bakar eller gör godis men ibland är det gott med något till kaffet. Enliten munsbit till kaffet kan ju vara trevligt att kunna plocka fram när man vill lyxa till det lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.