Späd med buljongen och koka ett par minuter under omrörning. 1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller. Lägg över svampen i buljongen och koka tillsammans med rotsellerin i 10. 1 L rödgul trumpetsvamp. Lägg över svampen i buljongen och koka tillsammans med rotsellerin i 10
Pudra löken med mjölet och rör om. Späd med buljongen och koka ett par minuter under omrörning. 1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller (motsvarar 4-5 dl torkade). Lägg över svampen i buljongen och koka tillsammans med rotsellerin i 10 minuter. 1 L rödgul trumpetsvamp
HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL. Till huvudrätt hade jag planerat en höstig rätt på hjortytterfilé och fått kontakt med Bonnarps Hjortgård
Pudra löken med mjölet och rör om. Späd med buljongen och koka ett par minuter under omrörning. 1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller (motsvarar 4-5 dl torkade). Lägg över svampen i buljongen och koka tillsammans med rotsellerin i 10 minuter. 1 L rödgul trumpetsvamp
Så här på hösten är det så gott med allt färskt som vuxit i trädgårdar, på ängar och i skogen. På Jämtens marknad köpte jag rödgul trumpetsvamp av några driftiga thailändskor, som jag gjorde riktigt god soppa av
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svarttrumpetsvamp
Strata med mangold och svarttrumpetsvamp. I går plockade jag därför ett halvt kilo som jag kombinerade med överblivna ostbitar från fredagsmyset och en liten påse köpta svarta trumpeter i en strata
Hoppas allt är bra med er. Jag ska göra listor, meditera på dem och se till att försöka fatta så vettiga beslut som möjligt, lyssna in alla goda tips jag får och framförallt snacka en massa med er, bästa läsare
Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svarttrumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak)
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto medsvarttrumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.