Nybakta lussekatter är ju fantastiskt gott, med iskall mjölk till, men sen blir de lite… tråkiga. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla sedan med uppvispat ägg och garnera med lite pärlsocker (eller russin om du vill ha dem mer som lussekatter)
Det har jag faktiskt slutat med sedan många år, numera är det mjukt, rumstempererat smör som gäller för att få fina, luftiga och framförallt saftiga lussebullar
Det kan väl knappast finnas något godare än nybakta lussekatter och ett glas mjölk. Det här med att vi inte hann med lussekatterna under helgen gjorde att jag idag vid 16-tiden drog igång storbak med Aramis. Lussekatter ca 30 st. Baka sedan ut sina lussekatter/sniglar/gubbar ja vad du nu känner för, lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt i russin och låt jäsa i 30 minuter till
Forma till lussekatter. Klassiska lussekatter – extra saftiga. 2016-11-29, 11. 27. Nu är första advent avklarad, bakade lite goda lussebullar första advent, Detta är ett annat jätte bra saffrans recept
Idag har jag och Amanda bakat riktiga goda och saftigalussekatter. Eftersom jag inte tycker att russinen är någon höjdare i lussekatterna så valde jag att byta ut dem mot andra godsaker
Mannerströms saftigalussekatterSmält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Rulla varje bit saffransdeg till en smal rulle och forma lussekatter eller lussebullar
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Nu kan du njuta av Mannerströms saftigalussekatter & Mina. ) Jag kan verkligen hålla med om att de blevhur saftiga o goda med Kesella & kardemumma i degen
och en massa andra frågor så nu tänkte jag att det var dags att berätta hur jag gör…Detta är ett basrecept med inga krusiduller…men det blir sååå saftiga och goda lussekatter
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.