Jag brukar heller inte värma mjölken utan istället låta degen jäsa en halvtimme extra. lussekatter. Det har jag faktiskt slutat med sedan många år, numera är det mjukt, rumstempererat smör som gäller för att få fina, luftiga och framförallt saftiga lussebullar
Det kan väl knappast finnas något godare än nybakta lussekatter och ett glas mjölk. Det här med att vi inte hann med lussekatterna under helgen gjorde att jag idag vid 16-tiden drog igång storbak med Aramis. Lussekatter ca 30 st. Baka sedan ut sina lussekatter/sniglar/gubbar ja vad du nu känner för, lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt i russin och låt jäsa i 30 minuter till
Idag har jag och Amanda bakat riktiga goda och saftigalussekatter. Eftersom jag inte tycker att russinen är någon höjdare i lussekatterna så valde jag att byta ut dem mot andra godsaker
Mannerströms saftigalussekatterSmält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Rulla varje bit saffransdeg till en smal rulle och forma lussekatter eller lussebullar
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.