Ingefära, en bit färsk eller dynga i en del pulver, smaka av. Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
Koriander är nog mest genuint men både persilja och mynta blir gott, välj det som passar. Det är dags att lyfta tacon från sin tråk-position i form av helfabrikatshyllan i rött och gult på mataffären
Ingredienser Fröknäcke Recept av Magnus Johansson här på wgs. se Friterad schalottenlök 2 st schalottenlökar 2 msk vetemjöl ägg 3 msk ströbröd Råbiff 300 g biff av innanlår olivolja, några droppar 2 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 5 cm selleristjälk salt peppar
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. På måndagmorgon satte jag igång min crock-pot och när jag kom hem från jobbet var maten klar och det luktade gott i köket
Förslag på ostar du kan användaVitmögelost. Eller satsa på ett par-tre ostar och gör såsen ändå. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Det är en så vacker bild på djur som lever ett gott liv, långt från djurfabrikerna. Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tiden till det dubbla
Den här örtagårdssåsen tillagades av svågern T till påskbuffén. Om man inte har möjlighet att plocka maskrosblad kan de uteslutas eller ersättas av någon annan örtkrydda t
Salta och peppra lite till, det är gott med ordentligt med smak på lammrevbenen. Du kan testa det här receptet till spjäll av Gris, kan tänka mig att det blir minst lika gott
Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger på fläskfilén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.