Jag vet inte hur vi hade lyckats annars när vi enbart hade pinnar och en stor träsked som redskap. Jag är så glad att jag upptäckte den här lilla pärlan i Linné för den gav mig en riktigt fin ramenupplevelse som jag gärna vill berätta om för er
Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olgas mat är fullproppad med rätter som både smakar gott och fyller dig med näring och energi för att du ska klara av träning och vardagsliv
Bland annat har jag ibland tillsatt en droppe när jag har gjort kall gröt ("overnight oats") eller chiapudding, och då tycker jag att det har fungerat bra
Choklad och hallon är en av mina absoluta favoritkombinationer. Den här chiapuddingen med choklad- och banansmak toppas med en nyttigare version av hallonsorbet och även kakaonibbs för lite extra lyx
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och pep-par. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker
Stekpannan verkade ju vara vara lika het som pappas lödkolv. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Skrubba potatis och dela i bitar, salta och koka. Blanda vatten, olja och dressing i en skål. Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.