Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
En maträtt maken pratat om i mer än ett decennium som jag från barndomen avskytt. När kålen är färdig häller du i sirapen och smakar av med salt och peppar
Många köttbulls-älskare här och det är lika roligt varje år att få till den goda smaken, konsistensen och låta familjen smaka av under tiden man steker
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
svenne.roos
Hej och god fortsättning det var ett bra sätt att göra köttbullar köttbullar på, själv använder jag aldrig ströbröd det går bra utan.
Logga in eller Registrera för att kommentera.