Pulled pork med äpple ochchili. Pulled pork är ju väldigt smidigt att det – det klarar sig självt länge i ugnen och köttet blir så mört att det faller isär sådär riktigt smaskigt…
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Att göra pulledlamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Jag kokade upp hälften vatten och hälften rödvin tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, lagerblad och en skiva bacon
Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 4 dubbla lammkotletter
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Koka Lammmed ingefära vitlök pasta. Servera med garnering av ingefära och hackade tomater. Ta wok, lägg olja i den, värm upp och sätta hackad lök och flaks ingefära och fräs
Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.