I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Praliner Det första som behövs är ett skal till pralinen. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
I helgen gjorde jag ingefärskola, ochchokladpraliner, både medoch utan formar, och för någon vecka sedan gjorde jag lite rocky road-liknande chokladbräck och ett gäng hjärtformade chokladbitar
Sila bort frö, skal och blad som råkat följa med. Koka sönder bär tillsammans med vattnet. Tar mig tid att släppa läsningen en stund och ger istället plats för kreativiteten, vilket blev till färgstänk i håret och små bär- ochcitronpraliner
Fortsätt med en klick vaniljtryffel. Blanda sesamfrön och choklad. Avsluta med ytterligare en rundel. Koka upp grädden, rör ner hackad choklad, tillsätt punsch och smör
Krydda med salt och peppar. Börja med BBQ-såsen. Blanda senap, socker, muscovadosocker, vinäger, chilipeppar, svartpeppar, kajennpeppar och vatten i en liten kastrull
Istället för shotglas använde jag mig av vanliga matlådor från IKEA som jag först klätt med bakplåtspapper (skydda mot smak och gör det lättare att få upp den
Dela vaniljstången längs långsidan och skrapa ur fröna, lägg allt (vaniljstång + frön) i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, messmör och hälften av sockret
Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
Nu ska ganache, fyllning och pralinskal stå i kylen tills i morgon då jag ska slutföra pralinernamed att bottentäcka pralinernaoch doppa resterande ganche i mjölkchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.