Paj med spenat och pepperoniRecept på paj med spenat och pepperoni. Filodeg kan verka lite pilligt, men 
med färdiga ark är det inte alls svårt. Här behöver du fem ark.

Ingredienser

  • fryst bladspenat, (400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 filodeg, (ca 250 g)
  • 1 färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami
  • 1 smör
  • 1 ägg
  • 1 mjölk
  • 1 prästost, gärna 1878, (17%)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten i mikron 5 min. Sila 
och pressa ut vattnet. Finhacka löken. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, 
ca 26 cm. Fördela korvskivorna över degen. Stek löken i 1 msk smör. Tillsätt 
spenaten. Krydda med 3/4 tsk salt och 
2 krm svartpeppar. Lägg blandningen 
i pajskalet. Vispa ägg och mjölk. Häll äggstanningen i pajskalet. Riv osten fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint. Fördela över pajen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter 
ca 15 min. Servera varm eller ljummen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.