1 färdig
skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami
1
smör
1
ägg
1
mjölk
1 prästost,
gärna 1878, (17%)
1 citron,
finrivet skal
1 salt
+ nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten i mikron 5 min. Sila och pressa ut vattnet. Finhacka löken. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Fördela korvskivorna över degen. Stek löken i 1 msk smör. Tillsätt spenaten. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ägg och mjölk. Häll äggstanningen i pajskalet. Riv osten fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint. Fördela över pajen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min. Servera varm eller ljummen.
Detkan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Degen behöverinte knådas, bara arbetas ihop så att dukan dela den i tre bitar
Dra bort papperet (pensla medlite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
En variant på biff med lök, fast utan biff ochmed fläsk istället. Eventuellt kandu hälla pålite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra närdet blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Då ärdet dags att mysa lite extra, göra lite extra god mat. Garnera medlite chokladsås. Imorgon får ni se vad det bjöds påhärmen idag kommer ett tips på en enkel och mycket god efterrätt
Kan blandas i bröd och müsli, eller som tillsats i färs. Det finns otroligt många olika sorters mjöl att köpa i livsmedelsbutikernaochdetär lätt att bli förvirrad
Jag har snott delar av ett annat recept till dethär, brödsalladen panzanella som jag gärna gör på sommaren och äter som ensamrätt eller tillbehör till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.