Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler
(Inte som vanligt bröd, utan som en blandning mellan mjuka kakor ochbröddeg. Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål
Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Dessutom känns det väl inte sådär alldeles supernyttigt. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
och hur glad blir man inte när man kommer på att det faktiskt är nyttigt också. Testade att baka detta receptet på ett nyttigtbröd som jag hittade när jag sökte runt på lite olika recept i morse
Idag har jag och min underbara flickvän varit ute på en tidig långpromenad i det fina vädret med våra barfotaskor, riktigt skönt att komma ut i morgonsolen
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokaroch låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Rosta brödetoch fördela hälften av avokadon på varsitt brödoch toppa sedan med räkröran. Ja ja, man kan inte lyckas varje gång, och jag hade på känn att det inte skulle gå i och med att jag kände mig så sliten
vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.