11 dl
strimlade fikon och dadlarBlanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet.
1 Blanda
väl och låt blandningen svälla i 15 min.
1 Blanda
mjöl, majsstärkelse och bikarbonat och salt i en annan bunke. I fall du använder torrjäst tillsätter du den nu och blanda noga i mjölet
1 Tillsätt
filmjölken (använder du vanlig jäst smular du ner den nu).
1 Använd
en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen
1 Tillsätt
lönnsirap och till sist nötterna och fikon/dadlar. Degen ska vara kletig men inte rinnig. Verkar degen för torr tillsätt mer filmjölk
1 Häll
upp smeten i en smord brödform. Strö ev. över lite mjöl.
1 Låt
degen jäsa övertäckt med en bakduk i 80 min.
1 Sätt
ugnen på 200 C.
110. Grädda
i nedre delen i ca 50- 60 min. Testa med en sticka och se om den är torr. Håll även lite koll på färgen. Ibland kan man behöva lägga något ovanpå så att ytan inte blir för brun.
Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper
Ingredienser ½ hackad gul lök 1 tärnad kokt potatis, 100 g 1 tsk smör/olja ½ grillad röd paprika, 60 g (finns på burk) 50 g tärnad feta, 3 % 2 ägg 2 äggvitor 3 msk vatten salt och peppar 2 msk hackad persilja Servera med
The post Fröigtochnyttigtglutenfrittbröd appeared first on Angelas Heaven. Jag älskar att äta brödoch jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfrittbröd så det blir en hel del bakande här hemma
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. GI-knäckebröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Enkelt ochnyttigtvörtbröd. För att slippa krångel med jäsning gjorde jag min favoritlösning, bikarbonatbrödoch jag älskar att det går så snabbt att bara röra ihop ingredienserna och ställa brödet i ugnen
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.