Nu bakar vi bröd. Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. Genom att kalljäsa bröd i kylen över natten hinner smakerna utvecklas på ett helt annat sätt i degen ochdetfärdigbaktabrödet får väldigt god smak
Degen ska inte vara klibbig utan gå att forma till bullar, tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Dessa frallor ska egentligen inte ha någon jästid alls utan det hela sker i ugnen
Ett glas mjölk till och allt är som det ska. Kavla gärna ut dem tunt så att kakorna inte blir för tjocka, då kan man äta dem som de är utan att dela på dem
Degen ärnu rätt klibbig men ta ut den och lägg på det mjölade bakbordet. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Gör en halv eller en tredjedels sats, låt degen jäsa medan du duschar och gör dig i ordning, sedan ärdet bara att steka
Att baka bröd är något jag gärna gör så ofta jag orkar, mest för att jag vill ge barnen hembakat till största mån men också för att jag tycker detär kul såklart och gott
Passade på att baka en sats havrerutor i långpanna som vi ska avnjuta nu ikväll. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel ochskär skåror i brödet
Tillsätt havregryn och låt blandningen stå och dra i några minuter. Dethär behöver du. Gör så här. Pudra vetemjöl över brödet innan nattjäsning -detta för att plasten inte ska fastna på degens ovansida
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk ochskär sedan i bitar. Platta ut degen med mjölade händer ochskär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel
Arbeta degen i fem minuter. Dethär behöver du. Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till ochmed mögligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.