Här är min strikta vecka. Det jag har ätit har varit jättegott, men det har varit riktigt jobbigt att räkna och planera för att hitta rätter som ligger inom gränsen, men jag kommer själv att använda denna veckas matsedel i framtiden och köra någon mer gång, nu när jag slipper räkna
Det kommer att passa fint som smaksättare i mina recept i januari-februari. Känner mig extra trögstartad denna måndag så denna gröna energi-kick till dryck, matcha te, får inleda veckans bloggande
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler som vi behöver för att må som bäst. Ändå blir det oftast inte fisk mer än en, kanske högst två gånger i veckan till middag
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Veckans middag. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.