Fräs den i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. 800 g passerade tomater. 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök Arla® Svenskt Smör 1 krm svartpeppar 800 g passerade tomater 1 dl vatten 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 tärningar grönsaksbuljong 1 krm strösocker
Häll på vatten så att det täcker. potatisar, skalade, i bitar. 1. Fräs lök, squash och potatis i smör. 2. Tillsätt buljong och koka 10-15 minuter tills potatisen är mjuk
Gör mackorna undertiden. Sätt ugnen på 225 grader. 1. 2. Koka upp vatten, mjölk och buljong. Lägg i broccoli och vitlök, koka tills broccolin är mjuk 5–7 minuter
Fräs lök, vitlök, ingefära och chili tills det mjuknar utan att få färg. Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker
Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.