Hur avslutar vi en tacofest på bästa möjliga vis. Jag lät den också inspirerar av detmexikanska köket och gjordedem som jag tror en mexikanare hade gjort den
10,5 dl hackad färsk koriander. 11 krm svartpepparTärna tomater, hacka lök, jalapeno och koriander samt blanda med limejuice samt olivolja och smaka av med salt samt vitpeppar
De allra bästa kanelbullarna med alla tips och tricks kommer här. Jag har ett kanonrecept som alltid blir succé, fluffigt saftiga bullar med massa smak av kanel och lätt touch av kardemumma
“Gröten” ska vara ganska lös i konsistensen och ska kunna serveras i muggar som en dryck, om den känns för tjock kan du späda ut denmed mer mjölk och låt sjuda lite till
I och med att du trycker igenom köttfärsen genom påsens ganska lilla hål (du behöver inte använda något munstycke) så trycks smeten ihop på ett optimalt vis och du behöver bara forma bullarna litet lätt
När jag sen började knåpa och fixa med pannkaksreceptet så kom jag tillslut fram till en riktigt bra blandning som gav en fin sats med tunna, lagom frasiga och mjuka pannkakor
Lägg spjällen på galler med en långpanna inunder. Gnid in spjällen med salt och peppar samt ingefäran. Sätt in spjällen i ugnen på grill stax innan servering, så de får en fin yta
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga demmed en gaffel. Debästa. De blir riktigt mjuka, fluffiga och saftiga, och passar lika bra till stora som små,
När de svalnat kan du skära en skåra i varje och sedan gröpa ur köttet med sked. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.