ett par centimeter ingefära (riven). Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Skölj tomaterna och mixa dem så mycket som du vill
Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den grönatomatmarmelad med citronochingefära som hon gjort av sina omogna tomater
En smoothie igen (+ägg på riskaka med örtsalt), det blir det oftast nuförtiden. Jag har länge försökt tänka ut den ultimata gröna smoothien som är god, enkel att göra och innehåller bara ingredienser som jag i stort sett alltid har hemma
värmen och rör ner socker ochingefära. ingefära. Vi letade efter recept påmarmelad att göra på våra sista gröna tomater och hittade detta recept på Coop
Skala dem och skär dom i mindre bitar. Låt koka på svag värme tills tomaterna är väl mosade. Lägg dem i en kastrull tillsammans med lime, vaniljstång och socker
Lägg katrinplommonen i en rymlig kastrull och häll på vatten en centimeter över plommonen. Riv skalet av en citronoch lägg hälften det i kastrullen tillsammans med ingefäran
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Vi kryddade med kanelstång, färsk ingefäraoch torkad chili
Receptet kommer från boken ”Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson som också skriver att denna dryck tog bort hennes pappas knäont (ingefäran är erkänd för att kunna minska smärtan hos personer med artros i knäna) och håller immunförsvaret i topptrim
Nyss lagade jag dietsoppa på palsternacka ochingefära. Soppa är kalorifattig maträtt och då syftar man här på grönsakssoppor kokade på buljong som man kan äta av hur mycket som helst och ändå gå ner i vikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.