Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) ochsaffransbullarmed mandelmassa, massa smör, kaneloch socker
De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter. Och detta med att ha kesella i degen är bara en myt (enligt experterna)
Det här är en variant med kardemumma och vaniljkräm som är gudomligt goda. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och värm vätskan till den är fingervarm
Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår. Lös upp salt och socker och tillsätt sedan mjöl, lite i taget tills det blir en ganska lös deg
Våra traditionella lussekatteroch lussebröd har alltid varit bra men dessa är något extra. Mortla saffran med en sockerbit och blanda med lite av mjölken och kör i mikron till det är hett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.