Vill du prova på en irakisk variant av linssoppa kan du göra det här. Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Koka linserna enligt förpackningen i 15 minuter (de ska koka sönder). Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda
Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja. Skala och riv moroten och lägg ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, buljongtärning och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.