Skala, kärna ur och klyfta äpplenaoch fördela dem i ett fint mönster i det förgräddade pajskalet. Jag hade lite för många äpplen i fruktskålen som riskerade att skrumpna, så en del av dem fick bli paj i stället för att ätas färska
Mandelpastan - eller mandelsmöret som det också kallas - innehåller bara ekologiskt odlade, malda, rostade mandlaroch lite havssalt, inga andra tillsatser
Hacka mandlarnaoch den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Glutenfritt. Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Här hittar du fler tips när det gäller glutenfri bakning. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Hirs är naturligt glutenfritt, och innehåller mycket nyttiga mineraler, framförallt järn. Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokos och mandel
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Mixa de hela mandlarna lite halvgrovt och blanda med mandelmjölet. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
Lös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt olja, sirap, nyponpulver, frön, bär och nötter. Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Blanda bovetemjölet med bakpulver och malda psylliumfrön, och vänd ned det. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.