Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Direkt dök ett av mina absoluta favoritrecept från den svenska husmanskosten upp – Kålpudding. 1 dl kålspad från kålpuddingen. Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt redning och låt såsen koka på medelvärme i 5 minuter. 1 dl kålspad från kålpuddingen
Det finns många recept påkålpudding, men jag kör freestyle och helt enligt mitt tycke och smak. Alltså kålpudding, gräddsås och lingon finns det någon av er som inte gillar det
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Ta ut formen med kålpuddingen och servera. Efter lite stiltje på matlagningsfronten, och för att jag har lite höstkänslor, så plockade jag fram Per Morbergs bok om husmanskost
Här bjuder köksmästaren Jesper Karlsson på sitt recept påkålpuddingpå viltfärs. Eriksbergs gård i Blekinge satsar helhjärtat på vilt och maten de serverar på gårdens restaurang kommer från vilt från gårdens ägor
Servera kålpuddingen med t. Den här kålpuddingen blev jag riktigt nöjd med både för att den smakade gott men också för att den var enkel och snabb att tillaga
Tänkte jag skulle titta in och ge er receptet påkålpuddingen jag gjorde igår. Bred ut allt jämnt i en långpanna och fördela resten av den stekta kålen ovanpå
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.