Vi börjar närma oss mitten på vad som oftast kallas för åretsfattigastemånad, januari. Själv ligger jag hemma och är sjuk, för andra gången inom loppet av en månad
Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Gör så här. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Under januariär det Julia, som huserar (och briljerar) på Tuvessonskan, som ärvärd så det är i hennes inlägg du ska lämna ditt bidrag - som under januari går under temat billig vardagsmat
Lagerblad - årets krydda, det hör ju starkt ihop med långkok och inläggningar. Smakmässigt är gamla svenska inläggningsmetoder mer aktuellt än någonsin i restaurangköken och smaker som lyfts fram är ättika i kombination med sött
Tycker det är kul att se vilka recept som ärpopulära bland er läsare och ett recept som hängt med i toppen i många år nu är den klassiska veckosalladen
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Jag gjorde fattiga riddare nu ikväll och jag hade glömt hur enkelt och gott det faktiskt är. Det går utmärkt att ha bär, äpple, keso eller något annat gott att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.