Pensla smält choklad på bottnarna och gör tunna chokladdekorationer av resten. Blanda ihop rivna hasselnötter, strösocker och potatismjöl och vänd ner i den färdiga marängen
Låt den kallna helt – kan göras ett par dagar innan. Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Nedan visar jag hur jag gör, denna gång är det en fyrkantig tårta, menmetoden är exakt den samma med en rund tårta, bara lite enklare då du slipper hörnen
Det absolut snyggaste resultatet blir nog om du låter varje blomblad halvtorka i runda former innan de fästs på blomman men jag har oftast inte det tålamodet (vill bli färdig fort) För utseendets skull är det nog även bra att använda sig av floristtråd för att hålla i och hänga upp och ner men inget jag provat
Så här gördu det. Låt sjuda på svag värme medan du vispar tills krämen tjocknat. Det här behöver du. Om man inte fixar finliret som krävs för att få till en alldeles slät prinsestårta kan man göra som jag och istället vecka kanterna
Välj därför en typ av mjölk som du gillar som den är eller se till att du smaksätter ordentligt. Gör man den på rätt sätt blir chiagröten krämig och god men använder man till exempel en vattnig och tråkig mjölk kommer din chiagröt också att smaka tråkigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.