SENAP I MORTEL. Lägg senapsfröna i en kastrull och fyll på vatten så det täcker plus någon cm. Beroende på hur stor mortel du har så mortlar du lite senapsfrön i taget till en jämn röra
Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) SenapSöt/Stark
Välj då gärna både grovkornig och fin senap, det blir en bra kombination för omväxlings skull. Man kan själv avgöra hur söt eller stark man vill ha den och kanske bli något av en specialist på husets senap
112 g Colemans senapspulver. Rör ihop pulver och socker och tillsätt resten. Dela satsen i 2 delar. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter
Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.