Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisenoch skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grönoch vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisenoch koka lätt i saltat vatten
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Skär av nedre delen på sparrisenoch koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Servera med dillkokt potatis, citronklyftor och rädisor eller grönsparris. Knapriga rädisor är gott till mjuk fisk, men grönsparris blir det nästa gång
Ångad grönsparrismed pata negra och olivvinägrettPortioner. Lägg upp skinkan på tallrikarna, garnera med lite sallad och blommor och avsluta medsparrisen, servera
Soppa på grönsparrisochsparrisbroccoli, serverad med örtkrutonger. Någonstans känns det som att sparis numera hör påsken till, och färsk, importerad grönsparris syns numera i grönsaksdiskarna i stort sett året runt
Skala sparrisenoch skär av det som är träigt längst ner. Blanda en gremolata med rivet citronskal, finhackad vitlök, olivolja och persilja, smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.