Inte nog med att de var lätta att göra, de var även godare än väntat. Kombineras bäst med en kall yoghurtsås kryddad med något gott som vitlök eller sweet chilisås
Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Den mjälla fina vita sparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna. Fördela sparrisen på fyra tallrikar, skeda över det bryntahasselnötssmöret
Citronkokt sparris12-15 vita sparrisar 2 citroner 1 l vatten (till kokning) 2 tsk salt ca 1 krm strösocker 2 msk smör. Brynthasselnötssmör1 dl hasselnötter, skalade 100 g smör 1 msk soja (kikkomansoja) ca 1 krm salt
Sparrissalladmedbrynthasselnötssmör. Jag vill skriva en haiku om sparris men vet inget om haiku så för allas bästa låter jag bli och delar istället med mig om idéer om hur man kan äta sin sparris
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismedgrönsparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Sparris funkar ju bra nu under våren och ägg kan man ju äta även fast det inte är påsk. Vi mötte upp min bror med familj där så barnen fick leka av sig ordentligt och vi kunde sita och njuta i solen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.