Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Om du gillar riktigt mörkt, mustigt, smakrikt och saftigt bröd tycker jag definitivt du ska testa den här glutenfria varianten, som jag bakade i veckan
Således har jag legat i mörker i soffan med regnet strilandes utanför fönstret. Receptet har jag lånat från Solhaga Stenugnsbageri och de innehåller Durramjöl, som man hittar i vissa matbutiker
Min kinkiga mage krävde (Ernsts) Ullas hallon- o rabarberpaj från Sommar med Ernst efter lunch så snodde ihop en sats glutenfrimed mandelmjöl och fiberhusk
Rör ihop florsocker med lite vatten och ringa över kakorna när de svalnat. Försöke mig på att göra glutenfriga hallongrottor, dock flöt kakorna ut i formarna och blev inte som jag tänkt, men kakorna blev ändå goda och uppskattade
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Det blev ändå ett ganska lyckat försök men nästa gång kommer jag ta mindre mängd mjöl – de blev lite kompakta – men väldigt goda i smaken och surdegen ger den där härliga saftigheten som många vanliga glutenfria bröd inte har
Däremot gjorde jag den glutenfri eftersom kollegan är intolerent mot gluten. Denna hallonkakamed vit choklad rör man snabbt ihop och passar bra när man har lite bråttom
Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås medglutenfri mjölmix på ). Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp i en bunke
Men idén förkastades snabbt eftersom jag insåg att det skulle vara en övermäktig uppgift att försöka skapa en glutenfri variant av detta söta, feta och honungsdrypande bakverk
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.