Solhagalevain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utanjäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Oj, oj, kära vänner. Här kommer en helt fantastisk, mättande risotto som ni kommer att ÄLSKA. Den är så fylld med smak och kycklingen blir så saftig och god när allt får puttra tillsammans i grytan i ugnen
Koka jasminriset och låt det sedan svalna. Rensa och bena ur kycklingen, skär den i bitar. Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något
Levain är ju det franska ordet för surdeg så brödet är helt enkelt ett ljust surdegsbröd. Ingredienseren liten nypa färsk jäst3½ dl ljummet vatten7 dl vetemjöl special2 dl surdegknappt 1 msk salt (jag använder havssalt)Smula ner jästen i bunken, blanda ut med vattnet. Sätt ugnen på 250 grader när det återstår 1 timma av jästiden, sätt in pizzastenen om du har en
Det finns en hel del produkter i butik som är växtbaserade gräddprodukter, såser och liknande men jag kan inte säga att jag har provat så många av dem egentligen
Grilla, det kommer vi att fortsätta långt in i höst, vad oss anbelangar. Shish kebab är en favorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första i grillväg jag blir sugen på när säsogen börjar
- For English recipe, see end of post -. Jag håller på att testlagar och testbakar lite recept för ett projekt jag ska göra tillsammans med min kock-vänner på Chef in Camicia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.